Eclips Indonesië 2016

Van de vrieskou op Spitsbergen in 2015 naar de tropische warmte in Indonesië in 2016.

Een groter contrast was bijna niet mogelijk….

Na mijn eerste eclipservaring op Spitsbergen kon ik niet wachten om dit machtige natuurfenomeen nogmaals te aanschouwen.

De reis naar Indonesië werd een aaneenschakeling van hoogtepunten. Het tropisch klimaat, de zoete bloemengeuren, Orang Oetans en Pygmee Olifanten op Borneo, snorkelen in de heldere zee van Celebes, genieten van de heerlijke keuken en de vriendelijke bevolking van Indonesië maakten deze reis tot een prachtige herinnering.

Aan boord van het luxe cruiseschip “Le Soleal” van rederij Compagnie du Ponant voeren we via de specerijen eilanden Banda Neira en Ternate naar onze eclips locatie op zee.

 

le-solealaan-dek-tijdens-eclipsdagcorona-indonesie

Eclipsdag vond plaats midden op zee en onder een wolkenloze hemel had ik wederom het voorrecht een geweldige totale zonsverduistering te aanschouwen. In plaats van ons te warmen aan de hete lucht kanonnen die we op Spitsbergen hadden namen we na afloop een heerlijke koude corona.

Mijn persoonlijke ervaringen wil ik graag met u delen en nodig u dan ook uit op één van de drie prachtige rondreizen door de Verenigde Staten van Amerika met als hoogtepunt de totale zonsverduistering!

Let’s make lifetime memories together!

Laura Gijbels