Reiservaringen

Bekijk hier alle ervaringen van reizigers!

Wie herinnert zich de eerste keer niet? Voor mij gebeurde het voor het eerst tijdens mijn huwelijksreis in 1973 maar daar was heel wat aan vooraf gegaan.

Ik neem u, of liever mezelf want u bent waarschijnlijk een stuk jonger dan ik, mee terug naar 15 februari 1961. Ik zat in de tweede klas van de middelbare school, het Onze Lieve Vrouwe Lyceum in Breda. Kort nadat we op school kwamen, mochten we allemaal weer naar buiten want op die heldere ochtend ging de zon steeds verder schuil achter de maan. Uiteindelijk bedekte de maan ruim 90% van de zon en het werd merkbaar donkerder. In het zuiden van Frankrijk, delen van Noord-Italië en verder naar het oosten in delen van Roemenië, Bulgarije en de Sovjet Unie bedekte de maan de zon helemaal en was er sprake van een totale zonsverduistering.

Avatar

Harry Otten

Nederlands meteoroloog en weerman

Onze allereerste eclipservaring vond plaats op Spitsbergen in maart 2015. Voor een grote internationale groep eclips fanaten verzorgden wij samen met luchtvaartmaatschappij Transavia de vlucht naar Spitsbergen.

Longyearbyen de laatste stop voor de Noordpool werd onze eindbestemming met een sneeuwwitte wereld, arctische kou, ijsberen, husky sledehonden en natuurlijk als ultiem hoogtepunt de totale zonsverduistering.

Onder een heldere arctische blauwe lucht zagen wij volgens kenners de perfecte eclips. De temperatuur zakte met meer dan 8 graden naar min 20 en alle fases van de zonsverduistering kwamen als een schitterend schouwspel voorbij. Shadowbands, Corona, Baily’s beads, een prachtige diamond ring waren voor ons een adembenemende en zeer emotionele ervaring.

Avatar

Astrid Ouwendijk en Laura Gijbels

Medewerkers Eclipse Travel Group