Een Arctisch avontuur

€0,00

Ooit al eens een bezoek willen brengen aan het Igloo Hotel of het Spitsbergen van Willem Barentsz, reis met ons mee op dit prachtige Arctische avontuur. Een combinatie totale stilte, sneeuw en ijs, totale duisternis en het prachtige Noorderlicht komen in deze reis samen.

 

U overnacht niet in de standaard hotels maar in heel bijzondere accommodaties zoals o.a.
het Igloo Hotel. In dit hotel bestaande uit louter sneeuw en ijs, slaapt u op rendiervellen voor de meest ultieme Noordse ervaring.

In de omgeving van Tromsø, city of the Northern Lights, hebben we een unieke locatie gevonden om diverse activiteiten te ondernemen zoals husky hondensledetocht, sneeuwschoen wandelen en Aurora safari. De kans op om dit natuurfenomeen te zien is hier in deze periode zeer groot.

Als laatste mag een bezoek aan de meest Noordelijke plaats en laatste stop voor de Noordpool niet ontbreken, Longyearbyen op Spitsbergen. De zon komt in de winter niet op en het mystieke van de donkerte zorgt voor een heel bijzondere ervaring. Dit is ook het leefgebied van de ijsbeer, poolvos en rendier.
Willem Barentzs ging u onder barre en primitieve omstandigheden reeds eeuwen geleden voor.
Breng een bezoek aan Barentzsburg of ga op sneeuwscootersafari.

Eclips Chili & Peru

Zondag 30.06.2019 Aankomst La Serena Chili overnachting
Maandag 01.07.2019 La Serena, Chili
Dinsdag 02.07.2019 Totale zonsverduistering van 2 minuten en 15 seconden op speciale locatie La Serena
Woensdag 03.07.2019 Vlucht La Serena-Cuzco, overnachting Sacred Valley
Donderdag 04.07.2019 Sacred Valley-Machu Picchu bezoek
Vrijdag 05.07.2019 Bezoek aan Machu Picchu-Sacred Valley
Zaterdag 06.07.2019 Cuzco, stadstour o.l.v. gids
Zondag 07.07.2019 Cuzco
Maandag 08.07.2019 Vlucht Cuzco-Lima, stadstour Lima o.l.v. gids
Dinsdag 09.07.2019 Lima
Woensdag 10.07.2019 Rondreis eindigt, terugvlucht vanuit Lima

Vluchten / Pre – & Posttour

Wilt u de intercontinentale vluchten ook bijboeken? Onze medewerksters van Eclipse Travel Group verzorgen ook de lijndiensten van gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen w.o. KLM, Delta Airlines, United Airlines etc. Tevens kunnen wij de rondreis “Peru & Chili” verlengen met een pre- en/of posttour. Onze medewerksters kunnen u adviseren in het selecteren van extra hotelovernachtingen en excursies en zijn bereid uw reis op maat samen te stellen.

Belangrijk

Eclipse Travel Group werkt met diverse partners en tracht te allen tijde de gepubliceerde route te volgen. U dient er rekening mee te houden dat de reis afhankelijk is van weers- en lokale omstandigheden en wij, indien noodzakelijk, het programma aanpassen.

Dag 1. Zondag 13 augustus 2017 aankomst Scottsdale, Arizona (diner)
U arriveert op eigen gelegenheid op Phoenix airport Sky Harbor Arizona, alwaar u wordt begroet door onze vertegenwoordiging, die voor u de transfer naar uw hotel in de omgeving van Scottsdale verzorgt. Voor de rest van de dag bent u vrij om te ontspannen en de stad te verkennen. Het centrum van Scottsdale ligt op loopafstand en heeft vele winkels, galeries en restaurants. Om ca. 16.00 uur zullen wij aanvangen met een Western-style welkomstdiner in één van onze favoriete restaurants in Scottsdale.
Overnachting in hotel Courtyard by Marriott Old Town, Scottsdale of gelijkwaardig

Dag 2. Maandag 14 augustus 2017 Sedona – Lowell Observatory – Lake Powell (ontbijt-lunch-diner)
Uw dag begint met een tocht richting het noorden, waar wij het rode rotslandschap van Sedona aanschouwen. Als we ‘the Valley of the Sun’ verlaten, typeert het landschap van de Sonora woestijn zich met verbazingwekkende rotsformaties, die veranderen in allerlei kleuren van roze, karmozijnrood, oranje tot amber. Na een fotostop in het historische Sedona, reizen we verder naar Oak Creek Canyon; deze route staat bekend als één van de mooiste van Amerika! We rijden langs het het historische Lowell Observatory in Flagstaff, waar Percival Lowell de planeet Mars bestudeerde, Clyde Tombaugh Pluto ontdekte en Vesto Slipher aantoonde dat het licht van het sterrenstelsel roodverschuiving vertoonde. Percival Lowell was een rijke, Amerikaanse astronoom, die ervan overtuigd was dat er kanalen op Mars waren. Hij was dan ook de oprichter van het Lowell Observatorium in Flagstaff, waar de befaamde 61-cm Clark-telescoop in gebruik is, en Percival Lowell er stellig van overtuigd was dat Mars bewoond was en naar bewijzen daarvoor zocht. Vervolgens rijden we richting Lake Powell, alwaar wij tegen de avond zullen aankomen. We passeren het Navajo Indianenreservaat en de woestijnachtige badlands in ‘the Painted Desert’. De Painted Desert dankt zijn naam aan de gekleurde zandsteenformaties, die rode, paarse en bruine tinten aannemen, onder andere afhankelijk van de lichtval, die gedurende de dag steeds verandert. De werking van de erosie hebben verschillende lagen van de rotsbodem blootgelegd.
Overnachting in Lake Powell Resort & Marina, Page of gelijkwaardig

Dag 3. Dinsdag 15 augustus 2017 Glen Canyon Dam – Grand Canyon (ontbijt-diner)
Uw ochtend begint met een bezoek aan het Lake Powell bezoekerscentrum, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Glen Canyon Dam en de uitgestrektheid van het wateroppervlak. Vervolgens gaan we op weg naar Antelope Canyon, die we met een Navajo-gids verkennen. Deze gids zal ons uitgebreid informeren over het ontstaan van de Antelope Canyon en u tips geven voor het maken van de mooiste foto’s. We vervolgen de reis door Marble Canyon naar de North Rim van de Grand Canyon, één van de zeven wereldwonderen der natuur. De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof; het water van de rivier Colorado heeft deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorada erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 443 km lang en de breedte varieert van 15 tot 29 kilometer. Vanmiddag kunt u op eigen gelegenheid wandelen of gewoon genieten van een adembenemend uitzicht op de meest mooie plekjes, waar u de vele kleurschakeringen van de Grand Canyon kunt aanschouwen. ’s Avonds is het diner in de historische Grand Canyon Lodge met uitzicht over de North Rim.
Overnachting in Grand Canyon Lodge North Rim of gelijkwaardig

Dag 4. Woensdag 16 augustus 2017 Bryce Canyon & Zion National Park (ontbijt en diner)
Na het ontbijt reizen we naar Bryce Canyon National Park, waar de rotsformaties, bekend als Hoodoos, door de eeuwen zijn gevormd door wind en water-erosie. Door roest (oxideren van ijzer) binnen de rots kleuren deze sculpturen in surrealistische tinten van rood en oranje. Onze eindbestemming van vandaag is Zion National Park met als kenmerk de rood- en witte zandstenen rotsen. Zion staat vooral bekend om zijn canyons, maar er zijn ook groene bossen, droge woestijnachtige gebieden, hoge uitzichtpunten en diepe dalen.
Overnachting in hotel Majestic View Lodge, Springdale of gelijkwaardig

Dag 5. Donderdag 17 augustus 2017 Salt Lake City, Utah
Vandaag rijden we naar het noorden van Salt Lake City, de stad van de Heiligen, en starten we met een fascinerend verblijf van twee nachten. In de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en wandelen over ‘Temple Square’; een gebied van circa 40.000 m2 in het hart van Salt Lake City. Het middelpunt is de Salt Lake Temple, de grootste en bekendste tempel die gebouwd is en beheerd wordt door de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Breng tevens een bezoek aan de koepelvormige Tabernacle met het enorme pijporgel en het wereldberoemde Mormon Tabernacle koor.
Overnachting in hotel Radisson, Downtown Salt Lake City of gelijkwaardig (2 nachten)

Dag 6. Vrijdag 18 augustus 2017 Salt Lake City (ontbijt en diner)
Deze ochtend maken we een stadstour door Salt Lake City en bezoeken het State Capital gebouw, de residentiële woonwijk van de stad en de oevers van het Great Salt Lake. In de namiddag brengen wij een bezoek aan de Salt Lake Mormon Temple. Deze Mormoonse kerk heeft haar hoofdzetel in Salt Lake City en is opgebouwd rond het plein met de Mormoonse tempel. Alle straten tellen naar Temple Square toe. Hier staan allerlei mormoonse gezanten van over de hele wereld die op missie zijn. Dat betekent dat ze zich een half jaar of langer wijden aan kerkwerk en dus ook de verspreiding van het geloof. Uw tour omvat een bezoek aan het historische Tabernacle en Assembly Hall. ’s Avonds een diner in een restaurant met een panoramisch zicht over de stad.
Overnachting in hotel Radisson, Downtown Salt Lake City of gelijkwaardig

Dag 7. Zaterdag 19 augustus 2017 Jackson Hole, Wyoming (ontbijt en diner)
Vandaag vervolgen we onze route naar Wyoming langs de majestueuze ‘Bear Lake’ en reizen door adembenemende landschappen naar Jackson. Voor de rest van de dag bent u vrij om deze charmante grensstad in Jackson Hole in de prachtige vallei van de Rocky Mountains te ontdekken.
Overnachting in hotel Hampton Inn & Suites, Jackson of gelijkwaardig (3 nachten)

Dag 8. Zondag 20 augustus 2017 Jackson Hole (ontbijt, lunch en diner)
Vandaag rijden we dieper het berglandschap in om te kunnen genieten van het uitzicht en passeren Snake River. Hier kunnen wij de besneeuwde toppen van de Tetons bekijken en komen we mogelijk wilde dieren tegen. Als we terugkeren in Jackson Hole kunt u een bezoekje brengen aan de winkels met lokale kunsten – en ambachten. ’s Avonds verzamelen wij voor een briefing over de eclipse activiteiten van de volgende dag.
Overnachting in hotel Hampton Inn & Suites, Jackson of gelijkwaardig

Dag 9. Maandag 21 augustus 2017 Total Solar Eclipse (ontbijt, lunch en diner)
Vandaag gaan we vroeg vertrekken voor de reis naar uw unieke eclipse-ervaring, waar u in de schaduw van de maan zal staan voor ongeveer 2 minuten en 20 seconden. Later zullen wij gezamenlijk proosten op deze eerst zichtbare totale zonsverduistering in de Verenigde Staten na bijna 3 decennia!
Jackson weersvooruitzicht voor de Total Solar Eclipse door eclipse meteroloog Jay Anderson :

 

Jackson is beschermd tegen de vochtige lucht uit de Grote Ocean, doordat deze plaats is gelegen een vallei van de Rocky Mountains. Jackson ligt verscholen tussen de bergketens van Oregon en Idaho en heeft hierdoor een droog klimaat met veel zonne-uren. Augustus is één van de drogere maanden van het jaar met een frequentie van 70% aan heldere hemel. Een typische zomerochtend laat een onbewolkte hemel zien, met in de namiddag slechts een kleine kans op stapelwolken. Als de weersverwachtingen minder gunstig zijn, dan is er een kans op regen en onweer. Maar de verwachting is dat tijdens de totale zonsverduistering geen bewolking zal optreden, omdat de vallei veelal overspoeld wordt door de zon. De hoge ligging van de stad Jackson zorgt voor koele ochtend- en warme middagtemperaturen met een dagelijks gemiddelde van 4 C tot 27 C. Op de bergtoppen boven de stad Jackson zijn de dagelijkse temperaturen lager en met name de wind zal er voor zorgen dat men een jas nodig heeft.
Bron: NASA / Goddard Space Flight Center

Dag 10. Dinsdag 22 augustus 2017 : Grand Teton & Yellowstone National Parks (ontbijt)
Vandaag vertrekken we uit Jackson Hole en passeren het Grand Teton National Park. Het park is genoemd naar de Grand Teton, één van de bergen van het Tetongebergte p 4197 meter hoog en de hoogste berg van het park. Rondom het gebergte bevinden zich geen heuvels; de Grand Teton is gevormd door het omhoog wellen van de aardmantel. Hierbij werd gebied waar nu de bergketens liggen omhoog geduwd en tenminste 9 andere bergpieken bereiken hoogtes van meer dan 3660 meter. De Grand Tetons bieden een adembenemend landschap, doordat de gletsjers U-vormige valleien hebben achtergelaten met meer dan 100 meren, waaronder Jackson Lake. We reizen door richting Yellowstone, waar we overnachten in een gerenommeerde lodge in het national park. We brengen een bezoek aan Old Faithful, de geiser, die regelmatig een fontein van water en stoom uitstoot van meer dan 27 meter in de lucht.
Overnachting in Yellowstone National Lodge of gelijkwaardig

Dag 11. Woensdag 23 augustus 2017 Yellowstone – Cody – Sherida, Wyoming (ontbijt en diner)
Een nieuwe dag begint en we zullen een prachtige tocht maken langs Lake Yellowstone, de Sylvan Pass en vervolgens zakken we af naar de prairies en zullen verwonderd zijn over het brede scala aan landschappen dat we vandaag gaan zien. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Buffalo Bill centrum van het Westen in Cody en maken we kennis met één van de meest kleurrijke figuren van de Amerikaanse Frontier: William Frederick “Buffalo Bill”. Hij staat bekend als een jager en soldaat. Daarna rijden we verder door de Bighorn Mountains en Sioux Nation naar ons overnachtingshotel in Sheridan.
Overnachting in hotel Holiday Inn Sheridan of gelijkwaardig

Dag 12. Donderdag 24 augustus 2017 Mount Rushmore – Crazy Horse – Rapid City, South Dakota (ontbijt en diner)
Bij Mount Rushmore vindt u de reusachtige beeltenissen van vier presidenten, uitgehouwen in de granieten gezicht, en is een van de meest beroemde bezienswaardigheden van de Verenigde Staten. Het is een geweldige afsluiting van uw reis door het Westen – net als het nabijgelegen Crazy Horse monument, een gedenkteken voor de oorspronkelijke bewoners. Hier leest u meer over de cultuur en gewoonten van verschillende oorspronkelijke volkeren en de inheemse Amerikanen praten over de betekenis van hun kleding, hoofdtooien, heilige dansen en nog veel meer. Aan het einde van de avond sluiten we deze prachtige reis af met onze medereizigers en gaan genieten van afscheidsdiner in Westerse stijl.
Overnachting in hotel Hilton Garden Inn, Rapid City of gelijkwaardig

Dag 13. Vrijdag 25 augustus 2017 Rapid City (ontbijt)
Ons Amerikaanse avontuur loopt vandaag ten einde, maar we zullen mooie herinneringen met ons meedragen voor de komende jaren. In de loop van de ochtend regelen wij uw transfer naar de luchthaven Rapid City Regional. Maar natuurlijk is het team van Eclipse Travel Group graag bereid uw reis uit te breiden met een verlenging op maat.

Extra overnachtingen in Scottsdale voor 12 augustus 2017 in hotel Courtyard by Marriott Old Town of gelijkwaardig op basis van logies/ontbijt. Wij hebben een aantal kamers gecontracteerd, indien u eerder wenst te arriveren.

Prijs inclusief een transfer bij aankomst:

 • 2-persoonskamer € 155,- per persoon per nacht
 • 1-persoonskamer € 300,- per persoon per nacht
 • 3-persoonskamer € 145,- per persoon per nacht

Verlenging op maat
Wij verzorgen ook uw pre- en posttour, wilt u ook een bezoek brengen aan New York, Miami of Los Angeles inclusief Yosemite National Park?

De prijzen zijn per persoon in Euro en gebaseerd op het aantal personen per kamer.

National Parks of the American West Total Solar Eclipse 2017

 • 2-persoonskamer € 6.550,- per persoon
 • 1-persoonskamer € 8.450,- per persoon
 • 3-persoonskamer € 6.450,- per persoon
 • 4-persoonskamers niet beschikbaar

Belangrijk : alle gepubliceerde prijzen op de website zijn gebaseerd op de wisselkoersen van de Euro, die van kracht was op het moment van publicatie van deze reis. Wij wijzen u erop dat de gepubliceerde tarieven onderhevig aan wijzigingen zijn. Als gevolg van schommelingen in de wereldwijde olieprijzen, kan het zijn dat wij u mogelijkerwijs een brandstoftoeslag doorbelasten. U zult dan geïnformeerd over de details en de kosten voor het vertrek.

Inbegrepen in deze reis:

 • Transfers bij aankomst en vertrek volgens de data van de reis
 • 12 Overnachtingen zoals vermeld in het reisschema
 • Privé touringcar tijdens uw reis
 • Alle maaltijden zoals vermeld in uw reisschema inclusief koffie, thee en water
 • Alle activiteiten en entreegelden, zoals omschreven in het reisschema
 • Engelssprekende gids en – reisbegeleiding
 • Speciale activiteiten op de Eclipse dag 21 augustus 2017
 • Eclipse veiligheidsbril
 • Eclipse E-source boek.

Niet inbegrepen in deze reis:

 • Vluchten naar Phoenix en vanuit Rapid City
 • Maaltijden en entreegelden die niet in het reisschema zijn opgenomen
 • Alcoholhoudende en andere dranken anders dan koffie, thee en water
 • Bagage-afhandeling op de luchthavens
 • Paspoort- en visumkosten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering; vraag ons naar de mogelijkheden
 • Uitgaven van persoonlijke aard.

Betalingsvoorwaarden:

Na ontvangst van uw volledig ingevulde reserveringsformulier dient u per omgaande een aanbetaling van € 1750,- per persoon te voldoen (indien u boekt na 14 oktober 2016 wordt de aanbetaling verhoogd naar € 3000,- per persoon). Een tweede betaling van € 1250,- dient uiterlijk 14 oktober 2016 te zijn voldaan. De restantbetaling dient op 31 maart 2017 volledig door ons te zijn ontvangen.

De annuleringskosten per persoon van Pacific Northwest & San Francisco Total Solar Eclipse – tour zijn:

 • € 600,- tot 14 oktober 2016
 • € 1800,- van 15 oktober 2016 tot 01 maart 2017
 • Volledig reissom na 01 maart 2017

De annulerings- voorwaarden van uw vluchten worden per reservering behandeld en zijn afhankelijk van de voorwaarden van uw ticket. Annuleringen moeten schriftelijk worden ingediend per e-mail of per post.

Gezondheid
Goed voorbereid op reis gaan is heel belangrijk! Het is de verantwoordelijkheid van elke reiziger om zich voor vertrek goed te informeren en u voldoende fit bent om deze reis te ondernemen. Op de website van Gezondopreis.nl, kunt u betrouwbare informatie vinden, welke is goedgekeurd door de farmaceutische industrie.  Als u vragen heeft, neem dan contact met ons op .

Reisverzekering

Wij raden u aan om een goede reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten, welke wij voor u kunnen verzorgen via Europeesche Verzekeringen.